Menu Bar Menu Bar Menu Bar

Online faxen via FTP

Via een faxen-via-FTP-oplossing worden er batches klaargezet van PDF-documenten voor verzending via fax (nationaal en internationaal). Ook wordt er via FTP een indexbestand geplaatst (met faxnummer + referentie) waarin het specifieke bericht is gekoppeld aan de geadresseerde. Het gaat hier alleen om één op één verkeer. De verzendstatus van de faxen (faxrapportage) werkt op dezelfde manier of wordt verstuurd naar een vast e-mailadres. In het faxrapport wordt aangegeven of de fax goed afgeleverd is, de bouncegegevens en eventuele foutcodes (vaste protocollen).

Probeer Faxservice 30 dagen gratis

Batch faxen via FTP

U kunt ook online batches faxen via FTP door uw PDF-documenten en het adressen indexbestand (als CSV-bestand) op de FTP locatie te plaatsen. Via een hostingpakket wordt er periodiek (instelbaar, bijvoorbeeld ieder uur of één keer per dag) gecontroleerd of er nieuwe opdrachten zijn. De documenten worden als PDF klaargezet en bevatten een uniek kenmerk, bijvoorbeeld een volgnummer (of het faxnummer, bijvoorbeeld 0205546726-9975.pdf), waardoor het bestand gekoppeld kan worden aan het indexbestand. Een script zorgt ervoor dat de PDF-documenten aan het juiste adres wordt gekoppeld. De server zet het document om naar het faxformaat en stuurt de fax naar het juiste nummer. Via e-mail of een URL (XML) wordt de verzendstatus van afgeleverde, niet afgeleverde en pending faxen (bij XML) weergegeven.

Branche faxoplossingen

left curve
right curve

Meer informatie?

Vragen of meer informatie over onze faxoplossingen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor een demo of een offerte op maat.