Menu Bar Menu Bar Menu Bar

Beveiliging van online faxverkeer

Als u gebruik maakt van Faxservice Corporate voor het versturen en ontvangen van faxen, dan weet u zeker dat dit veilig gebeurt. We hebben diverse maatregelen genomen om de veiligheid en de continuïteit (beschikbaarheid) van onze faxdienst te waarborgen. Daarnaast kunnen we voor u naar wens extra beveiligingsmaatregelen instellen, waaronder IP-autorisatie, een koppeling met het E-Zorg netwerk van KPN of een beveiligde SMTP verbinding.

Standaard beveiligingsmaatregelen:

 1. Gebruik sleutelcode

  Het versturen van faxen kan alleen als de verzender beschikt over een unieke sleutelcode. Deze is gekoppeld aan het e-mailadres dat u gebruikt voor onze faxservers. Wanneer er een e-mail binnenkomt die omgezet moet worden naar een fax, dan controleren onze faxservers of het gebruikte sleutelwoord correspondeert met het gebruikte e-mailadres. Als dat niet het geval is, wordt de fax niet afgeleverd. Hierdoor kan niemand misbruik maken van uw account.

 2. Beveiligd datacentrum

  Onze faxservers draaien in een beveiligd datacentrum. Dat betekent dat de meest essentiële zaken als fysieke beveiliging, branddetectie, klimaatbeheersing en stroomuitvalbeveiliging perfect zijn geregeld.

 3. Continue monitoring

  Onze systeembeheerders monitoren 24/7/365 onze systemen, het netwerk en de beveiliging. Hierdoor zijn belangrijke zaken als continuïteit, beschikbaarheid, betrouwbaarheid en veiligheid gewaarborgd.

 4. Redundantie systemen

  Onze faxservers zijn redundant uitgevoerd. Hierdoor zijn er meerdere machines actief die elkaar in de gaten houden. Valt één van de machines uit, dan neemt een andere machine het automatisch over. Tevens worden in zo’n geval onze engineers automatisch gewaarschuwd. Via SMS en e-mail worden zij op de hoogte gebracht dat er een machine uit de lucht is. Zij zullen dan direct actie ondernemen om de storing zo snel mogelijk te verhelpen.

 5. Load-balancing

  Ons serverpark is behoorlijk uitgebreid. Toch kan het gebeuren dat er een piekbelasting ontstaat op een van de machines. In dat geval zal de load automatisch verdeeld worden over verschillende machines die minder druk zijn. Op deze manier kan de continuïteit en de beschikbaarheid worden gewaarborgd. Ook zullen hierdoor de prestaties op een hoog niveau blijven. Mocht een hoge load structureel worden, dan zullen wij extra machines plaatsen in het serverpark.

 6. Back-up

  Alle data van onze faxdienst wordt periodiek geback-upped volgens een gestandaardiseerd systeem. Back-ups worden op verschillende locaties opgeslagen in een beveiligde omgeving.

 7. Disaster Recovery Plan

  De engineers van Faxservice Corporate zijn in staat om de faxdienst binnen afzienbare tijd opnieuw op te bouwen als de faciliteiten bij onze datacentra volledig buiten dienst zijn.

Optionele extra beveiligingsmethoden:

 1. IP-autorisatie

  Een extra beveiligingslaag is mogelijk via IP-autorisatie. Wanneer er per e-mail een fax binnenkomt, controleert de faxserver of deze wordt verstuurd vanaf een geautoriseerd IP-adres. Deze controle kan op verschillende manieren plaatsvinden:

  – Controle op IP-range
  – Via Sender Policy Frameword (SPF)
  – Via controle van de MX-records

 2. Beveiligde SMTP-verbinding (TLS)

  Het versturen van een fax loopt deels via e-mail. De e-mail komt binnen op onze faxserver die het bericht omzet naar een fax en voor u aflevert. Als uw mailserver het ondersteunt, wordt direct een beveiligde verbinding opgezet via TLS. Hierdoor is de beveiliging van uw communicatie nog beter geregeld. Een verdere beveiliging realiseert u door de communicatie tussen het e-mailprogramma en uw eigen mailserver ook beveiligd te laten verlopen.

 3. Maatwerk SLA voorwaarden

  Op onze diensten zijn SLA’s van toepassing, zodat u precies weet wat u van onze diensten kunt verwachten, wat het kwaliteitsniveau is en op welke voorwaarden u kunt terugvallen. De SLA voorwaarden worden samen met u besproken en vastgelegd.

left curve
right curve

Vragen?

Heeft u vragen over de beveiligingsmogelijkheden van uw online faxverkeer? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze accountmanagers via het formulier hieronder.

[pardot-form id="5799" title="FAX - Form: Contactverzoek"]