Menu Bar Menu Bar Menu Bar

Hoe werkt online faxen?

Het versturen en ontvangen van online faxen gaat via email. Online faxen worden deels verstuurd via het internet en deels via het telefoonnetwerk. Als u de beschikking heeft over uw email, dan heeft u dus ook de beschikking over uw faxen. Hierdoor is een investering in (dure) hardware en onderhoud van hardware niet nodig. Uw faxverkeer wordt gedigitaliseerd en beveiligd. Hierdoor kunt u online faxen versturen vanaf elke werkplek, zonder dat u zich ergens zorgen over hoeft te maken.

Werking uitgaand faxverkeer (outbound)

Om faxen online te versturen krijgt u van Faxservice een speciaal e-mailadres en een sleutelcode. U stuurt een e-mail naar dat speciale e-mailadres, met in het onderwerp uw persoonlijke sleutelcode, het onderwerp en het faxnummer van de ontvanger. De inhoud van het e-mailbericht wordt vervolgens als fax afgeleverd. U kunt ook een PDF-bestand invoegen. In dat geval wordt de inhoud van het PDF-bestand afgeleverd.

Afhankelijk van de instellingen krijgt u na aflevering een faxrapport via e-mail. Zo kunt u controleren of de fax succesvol is afgeleverd. Omdat veiligheid belangrijk is, wordt het e-mailverkeer standaard versleuteld (TLS) tenzij uw mailserver hier geen ondersteuning voor biedt.

Lees meer over faxen versturen via email ›

 

werking-digitaal-faxen-ontvangen2

 

Werking inkomend faxverkeer (inbound)

Voor het ontvangen van faxen krijgt u van Faxservice een uniek en persoonlijk faxnummer. Dit faxnummer wordt gekoppeld aan uw e-mailadres. Als er een fax op uw persoonlijke nummer binnenkomt, wordt deze direct gedigitaliseerd en omgezet naar een PDF-bestand. Dit PDF-bestand ontvangt u binnen enkele seconden in uw inbox. De ontvangen faxen kunt u makkelijk opslaan, of direct weer doorsturen via e-mail.

Lees meer over faxen ontvangen via email ›

werking-digitaal-faxen-versturen2

Meer info?

Wilt u meer informatie over het ontvangen en versturen van faxen via email? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze accountmanagers of vraag een gratis proefaccount aan.

 

« Meer veelgestelde vragen