Menu Bar Menu Bar Menu Bar

Hoe verstuur ik faxen via e-mail?

Voor het versturen van faxen via e-mail heeft u faxaccount nodig. Wanneer u een faxaccount heeft, wordt er direct een uniek e-mailadres voor u aangemaakt (bijvoorbeeld uwbedrijf@faxservice.nl) en een unieke sleutelcode. Met uw faxnummer en uw sleutelcode verstuurd u eenvoudig faxen via e-mail!

Hoe werkt het: “methode-to-adres”

 1. Maak een nieuw e-mailbericht aan en plaats het faxnummer van de ontvanger, uw sleutelcode en uw faxaccountnaam in het to-adres.

  Voorbeeld:
  0235318874-39mfkjwie@faxaccountnaam.faxservice.nl
  voorbeeld-fax-via-email

 2. Typ het e-mailbericht dat als fax verstuurd moet worden of voeg de fax toe als bijlage. U kunt verschillende soorten content faxen via e-mail, zoals een PDF, Word of Excel document, of alleen de tekst in uw e-mail.
 3. Verstuur de e-mail. Uw e-mailbericht wordt naar de faxserver verstuurd om te controleren of het sleutelwoord klopt. Als dat het geval is, wordt het bericht als fax verstuurd naar het faxnummer van de ontvanger.

Hoe werkt het: “methode-subject”

Er is een alternatieve methode voor het versturen van faxen via e-mail. Hierbij verstuurd u een e-mail aan uw eigen faxaccount en plaatst u uw sleutelcode, het faxnummer van de ontvanger en het onderwerp in de onderwerpregel van uw e-mail. Wanneer u geregeld faxen verstuurd naar hetzelfde nummer, kunt u beter methode-to-adres gebruiken.

 1. Stuur een e-mail aan uwaccountnaam@faxservice.nl. Plaats de sleutelcode, het faxnummer en het onderwerp van de fax in de onderwerpregel van uw e-mail. De items worden gescheiden met
  het “;”-teken.

  Voorbeeld:
  39mfkfjwie;0235731886;opdrachtbevestiging

 2. Verstuur de e-mail. Uw e-mailbericht wordt naar de faxserver verstuurd om te controleren of het sleutelcode klopt. Als dat het geval is, wordt het bericht als fax verstuurd naar het faxnummer van de ontvanger.
 3. U ontvangt na het verzenden van uw e-mail een bericht met de melding of uw fax wel of niet succesvol is verzonden via een faxrapport.

Hulp nodig?

Heeft u vragen over het versturen van faxen via e-mail? Neem (tijdens kantooruren) contact op met onze support afdeling.

« Meer veelgestelde vragen