Menu Bar Menu Bar Menu Bar

16 waardevolle fax tips

Als u veel gebruik maakt van communicatie via de fax, dan helpen de tips op deze pagina u hopelijk om makkelijker, efficiënter en goedkoper te faxen.

Algemene fax tips

Fax tip 1:
Stuur een testfax naar uw eigen faxnummer

Als u een belangrijke fax gaat versturen (één-op-één), of een faxmailing (één-op-veel), test dan eerst de fax zelf. Stuur hiervoor de fax naar uw eigen faxnummer en beoordeel het resultaat. Stel de fax bij als u niet tevreden bent en test opnieuw. U kunt op deze manier ook inschatten hoe lang de fax er gemiddeld over zal doen.

Fax tip 2:
Stuur gepersonaliseerde faxen

Wanneer u een fax personaliseert is de attentiewaarde groter, waardoor ook de conversie-ratio toe zal nemen. Via Faxservice zijn faxmailings (bulkfaxen) zeer eenvoudig en automatisch te personaliseren.

Fax tip 3:
Ken de regels en respecteer de regels

U mag niet zomaar ongevraagd reclamefaxen versturen. Hiervoor gelden strenge wettelijke regels. Zorg dat u deze regels kent, of informeer bij onze fax-experts wat is toegestaan. Hierdoor voorkomt u negatieve reacties, irritatie en zelfs boetes.

Fax tip 4:
Controleer de fax resolutie

Vaak is de “gewone” faxresolutie meer dan voldoende. Faxen met de hoogste kwaliteit zal in dat geval onnodig veel tijd kosten. Ook moet de ontvangende fax de hoge resolutie aankunnen en accepteren.

Design fax tips

Fax tip 5:
Gebruik de juiste lettertypes

Gebruik lettertypes die goed leesbaar zijn, zoals Arial, Times new Roman, Verdana, etc.

Fax tip 6:
Gebruik de juiste lettergrootte

Zorg dat de grootte van de fonts niet te klein is. Gebruik minimaal puntgrootte 12.

Fax tip 7:
Kleur tekst

Gebruik bij voorkeur zwart voor letters.

Fax tip 8:
Gebruik een witte achtergrond

Gebruik een (schone) witte achtergrond voor uw fax-uiting.

Fax tip 9:
Vermijd kleurvlakken

Vermijd kleurvlakken in uw fax-uitingen.

Fax tip 10:
Maak een duidelijke call-2-action

Zorg dat u een duidelijke call-2-action op de fax zet. Als u bijvoorbeeld wilt bereiken dat men telefonisch contact met u opneemt, zorg dan dat dit als grootste wordt gecommuniceerd en dat het opvalt ten opzichte van de overige inhoud.

Fax tip 11:
Communiceer niet te veel

Mensen scannen faxen binnen een aantal seconden. Zorg dus dat er niet teveel informatie op de fax staat, zodat de boodschap direct duidelijk is.

Fax tip 12:
Gebruik zo min mogelijk lijnen

Vervang lijnen zoveel mogelijk door witregels.

Fax tip 13:
Richting fax-uiting

Maak uw fax staand op (portrait).

Fax tip 14:
Maak een fax testpagina

U kunt vrij eenvoudig zelf een fax testpagina maken. Maak hiervoor een pagina waar u dezelfde tekst op plaatst met verschillende lettertypes en in verschillende groottes. Fax dit document naar uw eigen faxnummer en beoordeel het resultaat. Hierdoor kunt u zelf zien wat wel goed leesbaar en wat niet. Als uw fax-uitingen vaak beeld en kleur bevatten, maak dan ook voor dit soort uitingen een testpagina.

De kennis die u met de testpagina’s opdoet, kunt u voor het ontwerp van toekomstige faxuitingen gebruiken.

Scantips

Fax tip 15:
Scan met de juiste resolutie

Moet u een origineel scannen, alvorens deze te faxen? Scan in dat geval de fax op ware grootte met de hoogst mogelijke dpi.

Fax tip 16:
Scan zo min mogelijk

Indien mogelijk, probeer rechtstreeks te printen vanuit uw tekstverwerker naar PDF-formaat en biedt deze fax digitaal aan (bijvoorbeeld via onze faxdienst). Dit zal de beste kwaliteit voor de ontvanger opleveren.

left curve
right curve

Vragen?

Heeft u vragen over het versturen en ontvangen van digitale faxen via email? Neem vrijblijvend contact met ons op via het formulier hieronder.

[pardot-form id="5799" title="FAX - Form: Contactverzoek"]