Menu Bar Menu Bar Menu Bar

Enorme groei in internet fax markt

De wereldwijde tendens is al jaren hetzelfde; het medium fax heeft zijn beste tijd gehad en de techniek is niet meer van deze tijd. Maar is dat ook echt zo? Of heeft het medium fax zich aangepast aan de maatstaven en de nieuwe technieken van deze tijd?

left curve
right curve

Fax markt stijgt met 16% in 2017

Jaarlijks brengt Davidson Consulting rapporten uit over de verschillende faxmarkten. De fax markt is opgedeeld in verschillende segmenten, waaronder:

  • Traditionele hardware markt (faxapparaten)
  • Fax server markt
  • Internet fax markt (Email2Fax en Fax2Email)

Uit deze rapporten blijkt dat in 2012 de totale fax markt daalde met 8%. Echter, in het rapport “Fax Service Markets 2012-2017” wordt een groei van 16% voorspeld binnen de wereldwijde internet fax markt, met een totale waarde van ruim 1,6 miljard euro ($ 2,2 miljard).

growth-fax-market2012-2017
Bron: Davidson Consulting, 2012; Sturgis, MI.

Faxen in de cloud

Wereldwijd veranderd de denkwijze vanuit IT en wordt er steeds meer ingezet op Cloud diensten. Een verandering die het gebruik van internet fax juist bevordert en zo het traditionele medium fax verplaatst naar de “cloud”. Het medium fax mag dan traditioneel zijn, het gaat wel met zijn tijd mee en blijft nog jarenlang een belangrijke rol spelen binnen belangrijke bedrijfsprocessen.