Menu Bar Menu Bar Menu Bar

10 voordelen van online faxen

Al meer dan 3.000 klanten hebben gekozen voor online faxen via Faxservice! Online faxen is kostenbesparend en dus voor elke organisatie een interessante oplossing. De voordelen om over te stappen naar online faxen zijn namelijk erg groot. Wij hebben de belangrijkste voordelen voor u op een rij gezet:

  1. U bespaart direct kosten op uw faxapparaat, onderhoud en supplies
  2. Faxservice koppelen aan uw eigen ERP- of CRM software
  3. Prijsafspraken op basis van faxvolume
  4. Maatwerk faxoplossing, geïntegreerd binnen bestaande bedrijfsprocessen
  5. Uw uitgaande faxverkeer beveiligen op basis van IP-autorisatie
  6. Gebruiksvriendelijke whitelabel faxportal
  7. Betere kwaliteit
  8. Duurzame oplossing en milieuvriendelijk
  9. 24/7 wereldwijd beschikbaar
  10. Transparante dienstverlening met persoonlijke service

1. Maatwerk faxoplossing

De faxgateway is volledig in eigen beheer ontwikkeld. Onze developers kennen alle ins en outs en kunnen eenvoudig koppelingen maken tussen uw eigen ERP, CRM of webapplicatie.

2. Gebruiksvriendelijk faxoplossing

Online faxen is extreem gebruiksvriendelijk. Online faxen ontvangen en/of faxen versturen kan namelijk direct vanuit het e-mailprogramma dat uw organisatie gebruikt. Er is geen additionele hard- en software nodig. Iedereen die kan e-mailen, kan online faxen.

3. Bespaar direct kosten

Afhankelijk van uw faxgebruik is de kostenbesparing enorm. U bespaart niet alleen op de aanschaf en het onderhoud van faxapparatuur of uw eigen faxgateway. Door online te faxen creëert u een efficiëntere workflow, waarmee u de productiviteit van uw organisatie verhoogd. U kunt op elk gewenst moment uw kosten inzien via de Faxservice Servicedesk. Wilt u weten hoeveel u kunt besparen door online te faxen?

4. Betere kwaliteit

De kwaliteit van een digitale fax is vrijwel altijd hoger dan de analoge variant. Dit komt doordat de fax digitaal aan onze faxserver aangeboden wordt, in plaats van dat het origineel eerst gescand moet worden. De uiteindelijke kwaliteit is wel afhankelijk van de mogelijkheden en van de instelling van de ontvangende fax.

5. Efficiëntere workflow

Dankzij online faxen is de workflow van faxcommunicatie volledig in te richten naar wens van iedere organisatie. Hierdoor zal dit veel efficiënter verlopen. Denk aan faxen die direct aankomen bij de juiste personen en niet meer verdwijnen op een grote stapel naast het faxapparaat. Frustraties bij een niet werkend faxapparaat behoren dus definitief tot het verleden. Ook het archiveren en het distribueren van faxen wordt erg eenvoudig, omdat deze online beschikbaar zijn.

6. Veilig faxen

Een belangrijk aspect van faxverkeer is veiligheid. Via onze online faxoplossing is het mogelijk om over een beveiligde verbinding faxen te versturen en te ontvangen. Voor meer zekerheid zijn extra opties beschikbaar zoals IP-autorisatie. Ook de vertrouwelijkheid is beter geregeld met online faxen. Omdat het versturen en ontvangen van faxen nu via e-mail verloopt, voorkomt u dat vertrouwelijke faxen blijven liggen op faxapparatuur in gemeenschappelijke ruimten.

Meer over beveiliging digitaal faxverkeer »

7. Geen onderhoud aan faxapparatuur

Omdat u met online faxen geen faxapparatuur meer nodig heeft, is de aanschaf en het onderhoud van deze apparatuur ook niet langer nodig. Als u gebruik maakt van een eigen faxgateway, dan kunt u die ook probleemloos vervangen door onze oplossing. Hierdoor hoeft u zich niet langer druk te maken over het beheer van uw eigen faxgateway. Onze oplossing werkt efficiënt, betrouwbaar en veilig.

8. Duurzaamheid

Online faxen is vele malen duurzamer dan “ouderwets faxen”. Er is immers geen faxapparatuur meer voor nodig, wat betekent dat de productie van het aantal nieuwe faxapparatuur af zal nemen. Hierdoor blijft er op den duur minder afval over. Ook qua stroomverbruik is online faxen vele malen beter voor het milieu. Onze faxservers draaien namelijk allemaal in groene datacentra waardoor deze minimaal stroom verbruiken. Omdat er ook geen supplies meer nodig zijn (toner en papier) draagt ook die besparing direct bij aan een beter milieu.

9. 24/7 wereldwijd beschikbaar

De beschikbaarheid van online faxen is optimaal. Ten eerste kunt u overal ter wereld faxen versturen en ontvangen. Een internetverbinding en toegang tot e-mail is voldoende. Ook de capaciteit van onze faxservers is dermate groot dat faxen aan uw faxnummers gericht, altijd razendsnel afgeleverd kunnen worden (geen bezette lijnen). Ook voor het versturen van grote aantallen faxen zijn onze servers optimaal ingericht.

10. Transparante dienstverlening

Via onze Faxservicedesk heeft u volledig inzicht in alle ontvangen en verstuurde faxen. Zo is bijvoorbeeld direct inzichtelijk of faxen succesvol zijn afgeleverd (daar kunt u ook per e-mail een notificatie van ontvangen) en wat de kosten zijn. Daarnaast is het mogelijk om allerlei instellingen te wijzigen.

left curve
right curve

Meer informatie?

Voor vragen over de mogelijkheden van digitaal faxen neemt u vrijblijvend contact op met één van onze accountmanagers via het formulier hieronder. Of activeer uw gratis proefaccount, geheel vrijblijvend en zonder verplichtingen.