Menu Bar Menu Bar Menu Bar

Het einde van ISDN is in zicht. Wat betekent dit voor uw faxoplossing?

Vanaf september 2019 zullen enkelvoudige en meervoudige ISDN1/2 en meervoudige PSTN niet meer beschikbaar zijn voor klanten van KPN en van KPN Wholesale. KPN is inmiddels gestart met de eerste migraties en daarmee is het einde van ISDN dan echt zicht.

ISDN staat voor Integrated Services Digital Network, de eerste vorm van digitale telefonie uit de jaren negentig. Voor de komst van ADSL was ISDN een razend populaire, maar dure, oplossing om tegelijkertijd online te zijn en telefonisch bereikbaar. Na de komst van ADSL werd ISDN met name gebruikt door bedrijven en een enkele particulier voor het tegelijk gebruiken van een fax- en telefoonlijn(en).

left curve
right curve

ISDN als bedrijfsrisico

Nu lijkt 2019 nog erg ver weg, maar het einde van ISDN is voor de nog actieve klanten wel direct voelbaar. Er wordt geen ondersteuning meer geboden en daarmee is het aanhouden van een ISDN-verbinding voor de zakelijke klant een bedrijfsrisico. Alternatieven voor ISDN zijn er genoeg, maar voor een groot deel van de zakelijke klanten zijn de alternatieven uitgebreider dan de behoefte.

ISDN vervangen door ‘email2fax’

Ook fax werkt via ISDN. Als alternatief voor de faxverbinding en het faxapparaat, biedt Faxservice ‘email2fax’ waarmee inkomende faxen door onze faxserver direct worden omgezet naar PDF-formaat en per e-mail afgeleverd aan de juiste persoon.

Online faxen

Deze vorm van faxen heeft veel voordelen ten opzichte van een fax apparaat, zoals de directe besparing op papier en toners en het kunnen koppelen aan de eigen ERP of CRM-software. Bekijk welke voordelen nog meer verbonden zijn aan online faxen. Wilt u meer weten over de mogelijkheden van online faxen of vrijblijvend een demo aanvragen? Neem dan contact met ons op via het onderstaande formulier. We kijken graag samen naar de best werkende oplossing voor uw organisatie.

banner-proefaccount-faxservice