Menu Bar Menu Bar Menu Bar

Is het versturen van faxen via e-mail veilig?

Faxservice heeft een uitermate veilig systeem ontwikkeld voor het versturen en ontvangen van online faxen. U ontvangt een unieke sleutelcode die u gebruikt bij het versturen van faxen via email en u heeft de mogelijkheid gebruik te maken van IP-autorisatie.

Unieke sleutelcode

Bij elke fax die u verstuurt gebruikt u uw persoonlijke sleutelcode in het onderwerp van uw email. Hiermee voorkomt u misbruik van uw faxaccount.

Beveiliging via IP-autorisatie

beveiligd-faxen-versturen2U kunt een extra beveiliging instellen op uw faxaccount middels IP-autorisatie. Hiermee voorkomt u dat er vanuit andere IP-adressen dan die van uzelf gebruik wordt gemaakt van uw faxaccount. Wanneer er per e-mail een fax binnenkomt, controleert de faxserver of deze wordt verstuurd vanaf een geautoriseerd IP-adres. Deze controle kan op verschillende manieren plaatsvinden:

  • Controle op IP-range
  • Via Sender Policy Framework (SPF)
  • Via controle van de MX-records

Wanneer u gebruik wilt maken van IP-autorisatie, komt u in aanmerking voor een Faxservice Corporate account. Het Corporate account biedt u vele voordelen waaronder extra beveiligingsmaatregelen zoals IP-autorisatie, volumekorting, faxen vanuit uw eigen software, maatwerk SLA afspraken en Nederlandse support.

Geen antwoord op uw vraag?

Bekijk ook de uitgebreide pagina over het beveiligen van faxverkeer. Of neem contact op met onze support afdeling voor persoonlijk advies.

« Meer veelgestelde vragen